ایمیل پشتیبانی خرید: [email protected]

تابع NPER

این تابع تعداد دوره های پرداخت یک وام یا سرمایه گذاری را بر اساس میزان پرداخت ثابت در دوره و نرخ بهره ثابت محاسبه می کند.

شرح تابع NPER

درجه اهمیت: کاربردی

تابع NPER تعداد دوره های بازپرداخت وام را بر اساس یک دوره ثابت پرداخت و یک نرخ بهره ثابت محاسبه می کند.  نوشتار این تابع به صورت زیر است:

=NPER(نوع , ارزش آینده , ارزش فعلی , مبلغ بازپرداخت , نرخ بهره)

ورودی های این تابع به شرح زیر هستند

نرخ بهره :  نرخ بهره وام یا سرمایه گذاری به ازای دوره است.

مبلغ بازپرداخت: مبلغی که هر دوره باید پرداخت شود

ارزش فعلی: مقدار ارزش فعلی وام یا سرمایه

ارزش آینده: یک ورودیی اختیاری است که نمایانگر ارزش وام یا سرمایه پس از گذشت تعداد دوره پرداخت (زمانی که وام پرداخت کامل شد) است.

نوع: یک ورودیی اختیاری است که تعیین می کند آیا پرداخت اول دوره باید انجام شود یا آخر دوره. بر این اساس اگر صفر قرار داده شود، یعنی پرداخت در انتهاب دوره انجام می شود و در صورتی که عدد یک قرار داده شود یعنی پرداخت اول دوره انجام می شود. در صورتی که این ورودیی مقدار دهی نشده باشد، آنگاه اکسل به صورت پیش فرض آن را صفر (که نمایانگر پرداخت در پایان دوره است) در نظر خواهد گرفت.

آنچه که تابع باز می گرداند

تابع NPER یک مقدار که بیانگر تعداد دوره های پرداخت برای تصفیه کامل وام است را بر اساس میزان پرداخت ثابت و نرخ بهره ثابت باز می گرداند.

نکات

  • برای بدست آوردن نرخ بهره ماهانه از روی نرخ بهره سالانه، کافیست آن را بر ۱۲ و برای بدست آوردن نرخ بهره فصلی آن را بر ۴ تقسیم نمایید.
  • برای دانلود مجموعه کامل راهنمای توابع به همراه فایل های مثال در اکسل به لینک کتاب «راهنما و مثال های توابع مایکروسافت اکسل» رجوع شود.

مثال های تابع NPER

مثال ۱

در زیر از این تابع اکسل استفاده کردیم تا تعداد پرداخت های ماهانه برای وام به مبلغ ۵۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان را محاسبه کنیم. نرخ بهره این وام برابر با ۵% در سال بوده و آخر هر ماه باید مبلغ ۶،۰۰۰،۰۰۰ تومان پرداخت شود تا وام تصفیه شود.

توجه داشته باشید، از آنجایی که پرداخت باید صورت گیرد، بنابرین مقدار سلول B3 منفی به تابع داده شده است و در صورتی که منفی داده نشود آنگاه تعداد دوره ها مثبت بدست نخواهد آمد (براساس دیدگاه Cashflow، پرداختی ها همگی منفی بوده و دریافتی ها مثبت هستند).

برای یادگیری نرم افزار اکسل به صورت کاربردی به دوره «آموزشی اکسل کاربردی» رجوع شود.

برای یادگیری برنامه نویسی به زبان VBA به دوره «آموزش VBA در اکسل» مراجعه نمایید.

خطاهای معمول

#NUM! : در صورتی که نتوان هیچگاه بر اساس نرخ بهره تعریف شده و پرداخت ها به ارزش آینده تعبیه شده رسید. در این صورت نیاز است تا یا مقدار بازپرداخت را بیشتر کنید یا نرخ بهره را کاهش دهید تا خطا نگیرید

#VALUE! : در صورتی که یکدام از مقادیر تعبیه شده در تابع عدد نباشد (حتی اعدادی که به صورت متن وارد می شوند)

۰ responses on "تابع NPER"

Leave a Message

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© دیاکو دانش افزار.

@DeyakoLTD

ما را در تلگرام دنبال کنید.

مشاهده کانال
بستن
X